Sastāvdaļas
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 140 g auksta saldkrējuma sviesta
- šķipsniņa sāls
- 2 olas
- 350 g biezpiena
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 glāze miltu
Pagatavošana
- Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, sāli, cepamo pulveri, 1/2 no nepieciešamā cukura daudzuma.
- Tad iejauc masā sviestu un visu maisa līdz izveidojas drupatas. Turpina mīcīt līdz mīkla salīp bumbā.
- Atsevišķi sajauc biezpienu ar atlikušo cukura daudzumu, olām un skābo krējumu, visu saputo virtuves kombainā vai ar blenderi.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā 1/2 no mīklas daudzuma.
- Pārklāj mīklu ar biezpiena pildījumu un pārkaisa ar atlikušo mīklas daudzumu, veidojot drupatas.
- Liek cepties 200°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!