Biezpiena sieriņš „Kartupelis”

Biezpiena sieriņš „Kartupelis” Foto: Biezpiena sieriņš „Kartupelis”

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes jogurta bez piedevām
  • 200 g 9% biezpiena
  • 100 g cepumu
  • 50 g valriekstu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • vanilīns pēc garšas
  • 100 g rūgtās šokolādes 

Pagatavošana

  1. Blenderī smalki sasmalcina cepumus, bet riekstus sasmalcina vidējā lielumā.
  2. Biezpienu samaisa ar cukuru, jogurtu, vanilīnu, kakao pulveri - viendabīgā masā. 
  3. Jogurtu pievieno pakāpeniski, pa vienai karotei.
  4. Biezpiena masa nedrīkst būt pārāk šķidra.
  5. Biezpiena masai pievieno riekstus un cepumus - samaisa.
  6. No iegūtās masas veido batoniņus un liek saldētavā uz 1 stundu.
  7. Gatavo glazūru - šokolādi salauž, pievieno mīkstu sviestu, visu izkausē karsta ūdens peldē.
  8. Atdzesētos batoniņus apklāj ar glazūru, turot uzdurtus uz dakšiņas. 
  9. Glazētos sieriņus liek uz restītēm, lai notek liekā glazūra, apkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes