Sastāvdaļas
- 500 g mitra biezpiena
- 100 g cukura
- 100 g mannā
- 50 ml piena
- 50 g mīksta sviesta
- 2 olas
- paciņa vanilīna
Pagatavošana
- Biezpienu, cukuru, olas, mīkstu sviestu, pienu, vanilīnu sakuļ bļodā, izmantojot mikseri, pakāpeniski pievieno mannā.
- Kuļ tā, lai nebūtu kunkuļu.
- Gatavu masu liek veidnē, atstāj uz 40 minūtēm, lai mannā uzbriest.
- Cep 180-200°C temperatūrā, 30-40 minūtes, kamēr kļūst zeltains.
- Sacepuma gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Var pasniegt gan karstu, gan aukstu, pārlietu ar skābo krējumu, iebiezināto pienu vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!