Biezpiena sacepums ar zilenēm

Biezpiena sacepums ar zilenēm Foto: Biezpiena sacepums ar zilenēm

Sastāvdaļas

  • 250 g biezpiena
  • 100 ml jogurta bez piedevām 
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 3 ēdamkarotes cukura 
  • 1 tējkarote vaniļas esences 
  • sviests 
  • zilenes 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Kārtīgi sakuļ olas ar cukuru, jo gaisīgāk, jo labāk.
  3. Pievieno kukurūzas cieti, turpina kult.
  4. Pievieno jogurtu, biezpienu, vaniļas esenci - visu samaisa viendabīgā masā.
  5. Ietauko mazās veidnītes ar sviestu.
  6. Liek tajās zilenes, uzber mazliet cukura.
  7. Pārlej mīklu, cep 25-30 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  8. Galvenais, necept ilgāk, tikko parādās zeltainums, ņem ārā no krāsns.
  9. Sacepumu pasniedz karstu, ja vēlas, var pārliet ar ogu mērci, jogurtu vai skābo krējumu.
  10. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes