Sastāvdaļas
- 250 g biezpiena
- 100 ml jogurta bez piedevām
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas esences
- sviests
- zilenes
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Kārtīgi sakuļ olas ar cukuru, jo gaisīgāk, jo labāk.
- Pievieno kukurūzas cieti, turpina kult.
- Pievieno jogurtu, biezpienu, vaniļas esenci - visu samaisa viendabīgā masā.
- Ietauko mazās veidnītes ar sviestu.
- Liek tajās zilenes, uzber mazliet cukura.
- Pārlej mīklu, cep 25-30 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Galvenais, necept ilgāk, tikko parādās zeltainums, ņem ārā no krāsns.
- Sacepumu pasniedz karstu, ja vēlas, var pārliet ar ogu mērci, jogurtu vai skābo krējumu.
- Var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!