Biezpiena sacepums ar valriekstiem un ķirbi

Biezpiena sacepums ar valriekstiem un ķirbi Foto: Biezpiena sacepums ar valriekstiem un ķirbi

Sastāvdaļas

  • 400 g biezpiena
  • 0,5 glāzes valriekstu
  • 2 olas
  • 150 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 200 g ķirbja
  • 150 g sviesta
  • 100 g krējuma
  • vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sajauc biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru, pievieno olas, 100 g sasildīta sviesta, miltus un krējumu. Visu sablendē.
  2. Ķirbi sagriež kubiņos, liek uz sakarsētas pannas kopā ar atlikušo sviestu. Pievieno valriekstus, nedaudz apcep.
  3. Ar sviestu ieziestā cepamajā formā liek pusi biezpiena masas un apceptus ķirbjus kopā ar riekstiem. Pildījumu pārlej ar atlikušo masu.
  4. Liek cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm.
  5. Gatavo biezpiena un ķirbju sacepumu pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar tēju.

Biezpiena sacepums ar ķirbi un riekstiem ir lielisks papildinājums rīta kafijai vai burvīgs launags.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes