Biezpiena sacepums ar rīsiem mazajās veidnītēs

Biezpiena sacepums ar rīsiem mazajās veidnītēs Foto: Biezpiena sacepums ar rīsiem mazajās veidnītēs

Sastāvdaļas

  • 500-550 g vājpiena biezpiena
  • 100 g rīsu
  • 100 g cukura
  • 60 g skābā krējuma 15% tauku
  • 30 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsniņa sodas
  • augu eļļa veidnīšu ieziešanai

Pagatavošana

  1. Rīsus izvāra, sāli neber!
  2. Karstiem, gataviem rīsiem pievieno sasaldētu sviestu - tas kusīs un atdzesēs rīsus.
  3. Biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno sodu, cukuru, vaniļas cukuru, skābo krējumu.
  4. Kārtīgi samaisa, pievieno rīsus, vēlreiz samaisa.
  5. Veidnītes ieziež ar augu eļļu, liek biezpiena-rīsu masu līdz augšai, piepildot veidnīti.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes. 
  7. Gatavu sacepumu atdzesē veidnītēs, tad izņem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes