Sastāvdaļas
- 500-550 g vājpiena biezpiena
- 100 g rīsu
- 100 g cukura
- 60 g skābā krējuma 15% tauku
- 30 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- šķipsniņa sodas
- augu eļļa veidnīšu ieziešanai
Pagatavošana
- Rīsus izvāra, sāli neber!
- Karstiem, gataviem rīsiem pievieno sasaldētu sviestu - tas kusīs un atdzesēs rīsus.
- Biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno sodu, cukuru, vaniļas cukuru, skābo krējumu.
- Kārtīgi samaisa, pievieno rīsus, vēlreiz samaisa.
- Veidnītes ieziež ar augu eļļu, liek biezpiena-rīsu masu līdz augšai, piepildot veidnīti.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes.
- Gatavu sacepumu atdzesē veidnītēs, tad izņem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!