Sastāvdaļas
- avenes
- 350 g biezpiena
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 3 ēdamkarotes mannā
- sviests ietaukošanai
Pagatavošana
- Biezpienu samaisa ar cukuru un olām, sakuļ ar blenderi.
- Pievieno vaniļas cukuru, skābo krējumu, nobeigumā 2 ēdamkarotes mannā, samaisa, uzklāj drānu un atstāj uz 1 stundu.
- Veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti mannā.
- Pusi biezpiena masas liek veidnē, izlīdzina, liek kārtu ar avenēm.
- Virsū ogām liek atlikušo biezpiena masu, atkal izlīdzina.
- Cep 125-150°C temperatūrā, 45-60 minūtes.
- Pirmās 30 minūtes, cep 125°C temperatūrā, pēdējās minūtes - 150°C temperatūrā.
- Sacepuma virsmu var noziest ar skābo krējumu vai sakultu olu un turpināt cept 5-7 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!