Biezpiena sacepums ar avenēm

Biezpiena sacepums ar avenēm Foto: Biezpiena sacepums ar avenēm

Sastāvdaļas

  • avenes
  • 350 g biezpiena
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 3 ēdamkarotes mannā
  • sviests ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Biezpienu samaisa ar cukuru un olām, sakuļ ar blenderi.
  2. Pievieno vaniļas cukuru, skābo krējumu, nobeigumā 2 ēdamkarotes mannā, samaisa, uzklāj drānu un atstāj uz 1 stundu.
  3. Veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar 1 ēdamkaroti mannā.
  4. Pusi biezpiena masas liek veidnē, izlīdzina, liek kārtu ar avenēm.
  5. Virsū ogām liek atlikušo biezpiena masu, atkal izlīdzina.
  6. Cep 125-150°C temperatūrā, 45-60 minūtes.
  7. Pirmās 30 minūtes, cep 125°C temperatūrā, pēdējās minūtes - 150°C temperatūrā.
  8. Sacepuma virsmu var noziest ar skābo krējumu vai sakultu olu un turpināt cept 5-7 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes