Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 125 g biezpiena
- 50 g cukura
- šķipsniņa sāls
- 75 ml augu eļļas
- 75 ml piena
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- 70-100 g magoņu sēklu
- kaudzīte rozīņu
- 100-150 g cukura
- 2/3 glāzes piena
- 1 ola
Pagatavošana
- Magoņu sēklas kārtīgi noskalo.
- Magoņu sēklas liek katlā, uzlej ūdeni, pienu, liek uz uguns un vāra.
- Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni un nedaudz patur, tad ūdeni nolej.
- Magoņu sēklas vāra tik ilgi, kamēr piens ir pilnībā uzsūcies.
- Magoņu sēklām pievieno cukuru un rozīnes, samaisa.
- Gatavo mīklu - izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, sāli,pievieno eļļu, pienu, biezpienu, cukuru, sakuļ mīklu.
- Mīklu vislabāk sakult ar mikseri, tai jāsaveļas kamolā un jābūt lipīgai.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē 30x20 cm lielu plāksni.
- Mīklu sagriež 2 daļās,plāksnes liek uz pārtikas plēves, uzklāj magoņu sēklu pildījumu, no visām malām atstājot 2 centimetrus.
- Mīklas plāksnes satin ruletēs, galus nostiprina, liek ar locījuma vietu uz leju, veidnē,kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Ruletes ieziež ar sakultu olu vai pienu.
- Cep 180°C temperatūrā, 45 minūtes.
- Rulešu gatavību pārbauda ar koka iesmiņiem, ja sausi - gatavas.
- Gatavas ruletes atdzesē uz restītēm, sagriež šķēlēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!