Sastāvdaļas
- 60 g sviesta
- 150 g žāvētu augļu pēc izvēles
- 500 g biezpiena
- 4 olas
- 100 g cukura
- 50 g mannā
- 1 apelsīna miziņa
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- augu eļļa veidnes ieziešanai
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni un noliek malā.
- Izkausē sviestu, olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- Biezpienu izberž caur sietu, pievieno olu dzeltenumus, sviestu, cukuru, mannā, sarīvē apelsīna miziņu.
- Žāvētos augļus noskalo, nosusina, sagriež un pievieno biezpiena masai.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi pievieno biezpiena masu.
- Liek veidnēs, kas ietaukotas ar sviestu un pārkaisītas ar rīvmaizi.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!