Biezpiena pudiņš ar žāvētiem augļiem

Biezpiena pudiņš ar žāvētiem augļiem Foto: Biezpiena pudiņš ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta
  • 150 g žāvētu augļu pēc izvēles
  • 500 g biezpiena 
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 50 g mannā
  • 1 apelsīna miziņa
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • augu eļļa veidnes ieziešanai
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni un noliek malā.
  2. Izkausē sviestu, olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  3. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno olu dzeltenumus, sviestu, cukuru, mannā, sarīvē apelsīna miziņu.
  4. Žāvētos augļus noskalo, nosusina, sagriež un pievieno biezpiena masai.
  5. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi pievieno biezpiena masu.
  6. Liek veidnēs, kas ietaukotas ar sviestu un pārkaisītas ar rīvmaizi.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes