Sastāvdaļas
Sastāvdaļas pamatnei:
- 100 g sviests, auksts
- 100 g kviešu milti
- 70 g mandeļu milti
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- 1ēdamk. auksts ūdens
Sastāvdaļas virskārtai:
- 500 g biezpiens
- 3 mazu olu dzeltenumi
- 1 olu baltums
- 50 g skābais krējums
- 100 g cukurs
- 1 ēdamk. kukurūzas ciete
- 1 tējk. vaniļas pasta
- 200 g upenes (saldētas, atkausētas)
Sastāvdaļas drumstalām:
- 50 g cukurs
- 50 g kviešu milti
- 50 g sviests, auksts
Pagatavošana
- Gatavo pamatni. Sviestu sarīvē, pievieno pārējās sastāvdaļas un ātri samīca, un noliek uz pusstundu ledusskapī. Pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā (20x30 cm), sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15-20 min.
- Gatavo biezpiena pildījumu virskārtai. Biezpienu izberž caur sietu. Pievieno krējumu, cieti, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas pastu. Sajauc viendabīgā masā un iecilā stingri sakultu olas baltumu.
- Mīklu klāj uz pamatnes, pārber ar upenēm un drumstalām, ko pagatavo saberžot miltus, cukuru un sarīvētu sviestu. Cep 180 grādos aptuveni 40-50 minūtes.
Recepte un foto: Santas Saldā Virtuve
Patīk recepte? Iesaki draugiem, sev tuviem cilvekiem.
Paldies!