Sastāvdaļas
- 200 g biezpiena
- 1 ola
- 1 banāns
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1 paciņa vanilīna
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes cukura
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Banānu notīra, sagriež mazos gabaliņos.
- Biezpienu, banānu, olu, vanilīnu,sāli, cukuru liek blenderī, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Masa sanāks diezgan šķidra.
- Pievieno 1 ēdamkaroti miltu un sakuļ viendabīgā masā.
- Šādi pievieno miltus, kamēr mīkla kļūst vidēji bieza.
- Pārāk daudz miltu arī nevajag, jo tad plācenīši sanāks "gumijoti".
- Pannā lej augu eļļu, kārtīgi uzkarsē.
- Ar ēdamkaroti lej mīklu, cep 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un turpina cept 2-3 minūtes.
- Labāk pannai uzlikt vāku, tad plācenīši labāk izcepsies.
- Plācenīšus pasniedz karstus, ar medu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!