Sastāvdaļas
- 600 g biezpiena (sausa)
- 4 olas
- 100 g miltu
- 20 g mannas
- 40 g cukura
- citrona miziņa vai vaniļas cukurs
- sāls pēc garšas
- tauki cepšanai
Pagatavošana
- Biezpienam pievieno olas, cukuru, sāli, garšvielas, 60 g miltu, mannu un samaisa.
- Masu liek uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un saveļ veltnī 3-4 cm diametrā.
- Tad veltni sagriež šķērsām 2 cm biezos gabaliņos, apviļā miltos (40 g), izveido apaļi plakanu formu, liek uz pannas sakarsētos taukus un cep vidējā siltuma, līdz biezpiens izkarsis un plācenīši apcepušies dzeltenīgi brūngani.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!