Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g miltu
- 250 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 150 g cukura
- 3-4 ēdamkarotes kakao pulvera
Pildījumam:
- 4 olas
- 200 g cukura
- 100 ml skābā krējuma
- 500 g biezpiena
- vanilīns pēc garšas
- 2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Mīklas sastāvdaļas samaisa un ar rokām sadrupina drumstalās.
- Gatavo pildījumu - olas sakuļ ar cukuru putās, pievieno biezpienu, skābo krējumu, vanilīnu, miltus - samaisa.
- Veidni ar noņemamām maliņām ieziež ar sviestu, ber mazliet vairāk par pusi drumstalu mīklas.
- Virsū, uzmanīgi lej pildījumu, tad uzmanīgi virsū ber atlikušo drumstalu mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu ļoti uzmanīgi izņem no veidnes - tas var drupt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!