Biezpiena pīrāgs ar meža ogām

Biezpiena pīrāgs ar meža ogām Foto: Biezpiena pīrāgs ar meža ogām

Sastāvdaļas

  • 100 g mīksta sviesta
  • 5 olas
  • 300 g cukura
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1 kg trekna biezpiena
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 1 paciņa vanilīna
  • 1 glāze meža ogu (aveņu, melleņu vai citu ogu)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - sviestu samaisa ar 2 olām, 150 g cukura, miltiem, cepamo pulveri - samīca viendabīgu mīklu.
  2. Gatavo krēmu - blenderī samaisa biezpienu, 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes, 150 g cukura, 3 olas, vanilīnu.
  3. Mīklu plāni izrullē, liek, ar sviestu ietaukotā veidnē, ar noņemamām malām.
  4. Mīklu sadursta vairākās vietās ar dakšiņu.
  5. Ogas pārkaisa ar 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes, lai tās neiekrāso biezpiena krēmu.
  6. Virsū mīklai liek pusi biezpiena krēma, krēmam virsū liek ogas.
  7. Ogām virsū liek atlikušo krēmu.
  8. Cep 200°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
  9. Gatavu pīrāgu izņem no krāsns un atdzesē veidnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes