Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 g miltu
- 130 g sviesta
- 100 g cukura
Pildījumam:
- 750 ml piena
- 150 g cukura
- 100 g sviesta
- 250 g biezpiena
- 1 ola
- 150 g maltu magoņu sēkliņu
- 150 g mannā
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar aukstu sviestu un cukuru, saberžot drupačās.
- 2/3 sviesta-miltu drupaču liek veidnē, ar noņemamām maliņām, sablīvē ar rokām un liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - katlā samaisa pienu, cukuru un sviestu - uzvāra.
- Vārošā pienā liek magoņu sēkliņas, mannā, samaisa un atstāj nostāvēties 10 minūtes.
- Masai jāsanāk biezai, kā skābais krējums.
- Biezpienu sablenderē ar olu, pievieno piena masai un samaisa.
- Pildījumu liek uz atdzesētās mīklas, virsū uzkaisa atlikušās sviesta-miltu drupačas.
- Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!