Biezpiena pīrāgs ar magoņu sēkliņām vācu gaumē

Biezpiena pīrāgs ar magoņu sēkliņām vācu gaumē Foto: Biezpiena pīrāgs ar magoņu sēkliņām vācu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 300 g miltu
  • 130 g sviesta 
  • 100 g cukura 
Pildījumam:
  • 750 ml piena
  • 150 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 250 g biezpiena
  • 1 ola
  • 150 g maltu magoņu sēkliņu
  • 150 g mannā

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar aukstu sviestu un cukuru, saberžot drupačās.
  2. 2/3 sviesta-miltu drupaču liek veidnē, ar noņemamām maliņām, sablīvē ar rokām un liek ledusskapī. 
  3. Gatavo pildījumu - katlā samaisa pienu, cukuru un sviestu - uzvāra. 
  4. Vārošā pienā liek magoņu sēkliņas, mannā, samaisa un atstāj nostāvēties 10 minūtes. 
  5. Masai jāsanāk biezai, kā skābais krējums. 
  6. Biezpienu sablenderē ar olu, pievieno piena masai un samaisa.
  7. Pildījumu liek uz atdzesētās mīklas, virsū uzkaisa atlikušās sviesta-miltu drupačas. 
  8. Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes