Sastāvdaļas
Mīklai:
- 80 g margarīna
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 ola
Pildījumam:
- 400 g biezpiena
- 200 ml bieza skābā krējuma
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
- 3 olu dzeltenumi
Bezē:
- 3 olu baltumi
- 5-6 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri, pievieno cukuru.
- Margarīnu sagriež gabaliņos, pievieno miltu maisījumam, ar rokām sadrupina drupačās.
- Piesit olu - samīca gludu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - visas sastāvdaļas samaisa, kārtīgi sakuļ ar mikseri.
- Ja biezpiens ir ļoti graudains, to iepriekš sablenderē.
- Veidni, ar noņemamām malām ietauko un pārkaisa ar miltiem.
- Mīklu izrullē, uzkaisa mazliet miltu, liek veidnē.
- Virsū liek pildījumu, izlīdzina to ar karoti.
- Cep 160-180°C temperatūrā, 1 stundu.
- Gatavo bezē - olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno pūdercukuru, vēlreiz kārtīgi sakuļ.
- Izņem pīrāgu no krāsns, liek bezē masu virsū, izlīdzina, tad veido rakstu, turpina cept 20 minūtes.
- Tad pīrāgu no krāsns izņem, liek vēsumā, lai sastingst un tikai tad griež gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!