Biezpiena pīrāgs ar aprikozēm

Biezpiena pīrāgs ar aprikozēm Foto: Biezpiena pīrāgs ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 200 g biezpiena
  • 100 g sviesta
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 200 g biezpiena krēma
  • 3 olas
  • 3-4 ēdamkarotes cukura
  • vanilīns
  • 100 g baltās šokolādes
  • 400 g svaigu aprikožu

Pagatavošana

  1. Sviestu, biezpienu un miltus samīca drupačās, pievieno 1 olas dzeltenumu, skābo krējumu, cepamo pulveri - samīca mīkstu mīklu.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj nostāvēties.
  3. Aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.
  4. Mīklu izlīdzina veidnē, ar noņemamām maliņām, izveido mīklas maliņas.
  5. Pusi baltās šokolādes tāfelītes sarīvē un pārkaisa mīklai.
  6. Veidni ar mīklu liek ledusskapī.
  7. 2 olu dzeltenumus sakuļ ar biezpiena krēmu, cukuru, pievieno vanilīnu.
  8. 3 olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa biezpiena krēma masā.
  9. Otru baltās šokolādes tāfelītes pusi sarīvē un, uzmanīgi iemaisa olu baltumu-biezpiena masā.
  10. Izņem veidni ar mīklu no ledusskapja, izkārto aprikozes, pārlej ar biezpiena krēma-olu baltumu masu.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 50 minūtes.
  12. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes