Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 200 g biezpiena
- 100 g sviesta
- 100 g skābā krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 200 g biezpiena krēma
- 3 olas
- 3-4 ēdamkarotes cukura
- vanilīns
- 100 g baltās šokolādes
- 400 g svaigu aprikožu
Pagatavošana
- Sviestu, biezpienu un miltus samīca drupačās, pievieno 1 olas dzeltenumu, skābo krējumu, cepamo pulveri - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj nostāvēties.
- Aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.
- Mīklu izlīdzina veidnē, ar noņemamām maliņām, izveido mīklas maliņas.
- Pusi baltās šokolādes tāfelītes sarīvē un pārkaisa mīklai.
- Veidni ar mīklu liek ledusskapī.
- 2 olu dzeltenumus sakuļ ar biezpiena krēmu, cukuru, pievieno vanilīnu.
- 3 olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa biezpiena krēma masā.
- Otru baltās šokolādes tāfelītes pusi sarīvē un, uzmanīgi iemaisa olu baltumu-biezpiena masā.
- Izņem veidni ar mīklu no ledusskapja, izkārto aprikozes, pārlej ar biezpiena krēma-olu baltumu masu.
- Cep 180°C temperatūrā, 50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!