Sastāvdaļas
Mīklai:
- 60 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 30 g saldkrējuma sviesta
- šķipsniņa sāls
- 15 g pūdercukura
- 2 tējkarotes ūdens
Pildījumam:
- 220 g biezpiena
- 2 ēdamkarotes mannas graudu
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 2 olas
- upenes
Pagatavošana
- Mīkla: Izsijātus miltus sajauc ar sāli, cukuru un kakao pulveri.
- Pievieno sviestu, ūdeni un rūpīgi mīca mīklu līdz izveidojas viendabīga konsistence.
- Ievieto to ledusskapī uz 15 - 20 minūtēm.
- Pildījums: Sajauc biezpienu ar mannas graudiem, cukuru, olām viendabīgā masā. Var izmantot elektrisko putotāju.
- 20 cm lielu kūkas formu viegli ietauko. Ieklāj formā bezpiena masu un pārkaisa ar ogām.
- Mīklu sarīvē ar rupju rīvi pār ogām.
- Liek cepties 200°C temperatūrā 30 minūtes, bet tad samazina temperatūru līdz 180°C temperatūrai un turpina cept vēl 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!