Sastāvdaļas
- 4 olu dzeltenumi
- 4 olu baltumi
- 1 glāze cukura
- šķipsniņa sāls
- 1/2 glāze skābā krējuma
- 120 g sviesta
- 2 1/2 glāzes miltu
- 2 glāzes biezpiena
- 2 glāzes ķiršu
- 1 glāze melleņu
- 1 glāze valriekstu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un 1/3 glāzes cukura, pievieno izkausētu sviestu, skābo krējumu un sāli.
- Visu rūpīgi saputo un pakāpeniski pievieno miltus. Ievieto ledusskapī.
- Nelielā bļodiņa sajauc biezpienu ar 1/2 no atlikušā cukura daudzuma, samaisa un saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā. Ievieto ledusskapī.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un atlikušo cukura daudzumu apmēram 15 minūtes.
- Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē savas cepešpannas izmērā.
- Pārklāj cepešpannu ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
- Pārklāj mīklu ar biezpiena masu un izkārto ķiršus un mellenes.
- Pārkaisa ar valriekstiem un vienmērīgi pārklāj ar olu baltumu masu.
- Liek cepties cepeškrāsns 1.līmenī aptuveni 45 minūtes.
- Kad kūka gatava, atdzesē to aptuveni 1 stundu un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!