Sastāvdaļas
Mīklai:
- 150 g biezpiena
- 75 g cukura
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 paciņa vanilīna
- 250 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
Pildījumam:
- 3 āboli
- 100 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
Pārziešanai:
- 1 olas dzeltenums
- 1 ēdamkarote piena
Pārkaisīšanai:
- 1 ēdamkarote magoņu sēkliņu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno olu, sāli, augu eļļu, vanilīnu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri.
- Samīca mīklu, pārklāj ar drānu un atstāj uz 20 minūtēm.
- Mīklu sadala 2 daļās.
- Vienu mīklas daļu izrullē 24 cm diametrā, lielā aplī, 5 mm biezumā.
- Mīklas apli sagriež 8 trīsstūros, katrā trīsstūrī veic 3 iegriezumus.
- Platākajā mīklas trīsstūra daļā liek ābolu šķēlītes, uzkaisa cukura-malta kanēļa maisījumu.
- Šaurāko mīklas trīsstūra daļu aptin platākajai daļai, veidojot aploksnīti, mīklas stūrīti piespiež aploksnītes apakšā.
- Pildītās mīklas aploksnītes liek veidnē, pārziež ar sakulta olas dzeltenuma-piena maisījumu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!