BIEZPIENA - MANGO KŪKA

BIEZPIENA - MANGO KŪKA Foto: BIEZPIENA - MANGO KŪKA

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 60 g lazdu rieksti, sasmalcināti
  • 60 g auzu pārslas
  • 100 g žāvētas aprikozes
  • 2 tējk. konjaks
  • 1 ēdamk. cukurs

Sastāvdaļas biezpiena masai:

  • 360 g biezpiens
  • 300 g bezpiedevu jogurts
  • nedaudz sablendēta mango
  • cukurs pēc garšas
  • 15 g želatīns + 60 g ūdens

Sastāvdaļas virskārtai:

  • 600-800 g mango gabaliņi (man saldēti) sablenderēti
  • 10 g želatīns + 50 g ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavo pamatni. Riekstus, auzu pārslas un cukuru sagrauzdē uz pannas. Aprikozes aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 15 min. Nolej ūdeni, pievieno konjaku un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno riekstiem, auzu pārslām un samīca viendabīgā masā. Liek formā (20 cm) un izlīdzina.
  2. Gatavo biezpiena masu. Biezpienu, jogurtu, mango un cukuru sablenderē. Pievieno želatīnu. Samaisa. Lej formā. Liek uz pāris stundām ledusskapī.
  3. Gatavo mango virskārtu. Mango sablendē, pievieno želatīnu, samaisa un lej virsū biezpiena kārtā. Liek uz dažām stundām (vai vislabāk uz nakti) ledusskapī.

Recepti piedāvā un iesaka: Santas Saldā Virtuve

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes