Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 250 g cukura
- 3 olas
- 250 g miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 400 g biezpiena
- 200 g skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes cietes
- 1/2 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Mīkla: Sajauc mīkstinātu sviestu ar 100 g cukura un 1 olu. Rūpīgi samaisa.
- Pievieno kakao pulveri, cepamo pulveri, miltus un labi samaisa. Izveido bumbu un sadala to četrās daļās.
- Trīs bumbiņas izrullē kūkas formas lielumā un veidojot augstas malas liek cepties 180°C temperatūrā līdz zeltaini brūnai krāsai.
- No atliktās mīklas bumbiņas salipina vairākas mazākas bumbiņas.
- Pildījums: Sajauc skābo krējumu, biezpienu, cieti, 2 olas un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
- Tad masu saputo ar elektrisko putotāju.
- Biezpiena masu pārklāj pār mīklu un pārkaisa to ar mazajām mīklas bumbiņām.
- Kūku liek cepties 50 - 60 minūtes 180°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!