Biezpiena kūka ar putukrējumu un zemenēm

Biezpiena kūka ar putukrējumu un zemenēm Foto: Biezpiena kūka ar putukrējumu un zemenēm

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 140 g šokolādes cepumu
  • 30 g izkausēta sviesta


Pildījumam:

  • 400 g biezpiena
  • 200 g izkausētas baltās šokolādes
  • 150 g trekna saldā krējuma
  • 2 sadrupināti šokolādes cepumi
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • putukrējums un zemenes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo biskvītu - cepumus un sviestu sasmalcina blenderī, kamēr masa atgādina slapjas smiltis.
  2. Cepumu masu blīvi saspiež tortes veidnē, ar noņemamām malām, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  3. Želatīnu aplej ar 4 ēdamkarotēm auksta, vārīta ūdens, uzbriedina.
  4. Gatavo pildījumu - blenderī liek biezpienu, saldo krējumu, izkausēto šokolādi, sakuļ viendabīgā, gludā masā.
  5. Želatīnu izšķīdina un pievieno biezpiena masai, vēlreiz sakuļ.
  6. Biezpiena masai pieber cepumu drupačas, samaisa un liek uz biskvīta.
  7. Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām, lai tā pilnībā sastingst.
  8. Pirms pasniegšanas, kūku uzmanīgi izņem no veidnes un rotā ar putukrējumu un zemenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes