Sastāvdaļas
- 300 g biezpiena
- 3 olas
- 1 glāze mannas
- 1 glāze cukura
- 100 g skāba krējuma
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas vai 1 tējkarote cepamā pulvera
Pagatavošana
- Biezpienu sajauc ar krējumu, olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru un samaisa vienmērīgu masu.
- Pievieno mannu un cepamo pulveri. Labi samaisa.
- Atsevišķi saputo olu baltumus stingrās putās un pievieno mīklai, uzmanīgi iecilājot.
- Mīklu liek tortes formā, kurā ieklāts cepamais papīrs un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 45 - 50 minūtes.
- Izņem no cepeškrāsns un pārkaisa pēc vēlēšanās ar pūdercukuru. Pasniedz ar saldu mērci vai bez.
- Ja izcep 2 atsevišķus biskvītus, tad pa vidu var smērēt kādu saldu krēmu.
- Uzlabot kūkas garšu, var pievienojot mīklai rozīnes, žāvētas plūmes vai aprikozes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!