Sastāvdaļas
Ķīselim
- 1 kg apelsīnu
- 1 kanēļa standziņa
- ūdens (apmēram 200 - 250 ml)
- cukurs pēc garšas
- 2 ēdamkarotes kartupeļu ciete
Krēmam
- 250 g biezpiens
- 200 ml saldais krējums 35%
- 2-3 ēdamkarotes pūdercukurs
Dekoram
- tumšā šokolāde
Pagatavošana
- Izspiež sulu no apelsīniem. Vajadzētu sanākt apmēram 600 - 700 ml sulas. Nokāš sulu, lai nav biezumu.
- Katliņā lej sulu, apmēram 200 ml ūdens, pievieno cukuru pēc garšas, kanēļa standziņu un uzvāra.
- Pēc tam, kad sula jau sāk burbuļot, nelielā ūdens daudzumā iejauc kartupeļu cieti un maisot lej klāt.
- Vāra vēl kādas apmēram 2 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un nes ķīseli atdzesēt.
- Lej traukā saldo krējumu, pievieno biezpienu un pūdercukuru. Ar mikseri saputo.
- Lej bļodā ķīseli, pievieno biezpiena krēmu, pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne