Sastāvdaļas
- 200 g Jubilejas cepumu
- 100 g sviesta
- 400 g biezpiena
- 200 ml trekna saldā krējuma
- vanilīns
- 100 g cukura
- 30 g želatīna
- 2 bundžas konservētu persiku
Pagatavošana
- Būs nepieciešama veidne ar noņemamām malām. 15 gramus želatīna izšķīdina ūdenī un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
- Vienai persiku bundžai nolej sīrupu un, atlikušo želatīnu iemaisa sīrupā.
- Cepumus sasmalcina drupačās, samaisa ar mīkstu sviestu.
- Cepumu masu liek veidnē, ar noņemamām malām, izlīdzina un sablīvē.
- Veidni liek ledusskapī.
- Želatīnu, kas uzbriedināts ūdenī, izmaisa un liek katlā, katlu liek uz uguns.
- Karsē, neuzvārot, maisa, kamēr želatīns ir izšķīdis, atdzesē, kamēr tas ir silts.
- Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, šķipsniņu vanilīna, kamēr cukurs ir izšķīdis.
- Pievieno biezpienu, sakuļ viendabīgā masā.
- Pašās beigās biezpiena krēmā iemaisa atdzisušu želatīnu.
- Biezpiena krēmu pārlej cepumu pamatnei, liek ledusskapī uz 1-2 stundām, kamēr sastingst.
- Sīrupu, kurā uzbriedināts želatīns, karsē uz uguns, maisa, kamēr želatīns ir izšķīdis, atdzesē.
- Persikus sagriež šķēlītēs, izkārto uz kūkas.
- Uzmanīgi pārlej atdzisušu sīrupa želatīnu un liek kūku atkal ledusskapī un 2-3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!