Biezpiena krēma kūka ar persikiem

Biezpiena krēma kūka ar persikiem Foto: Biezpiena krēma kūka ar persikiem

Sastāvdaļas

  • 200 g Jubilejas cepumu
  • 100 g sviesta
  • 400 g biezpiena
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • vanilīns
  • 100 g cukura
  • 30 g želatīna
  • 2 bundžas konservētu persiku

Pagatavošana

  1. Būs nepieciešama veidne ar noņemamām malām. 15 gramus želatīna izšķīdina ūdenī un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
  2. Vienai persiku bundžai nolej sīrupu un, atlikušo želatīnu iemaisa sīrupā.
  3. Cepumus sasmalcina drupačās, samaisa ar mīkstu sviestu.
  4. Cepumu masu liek veidnē, ar noņemamām malām, izlīdzina un sablīvē.
  5. Veidni liek ledusskapī.
  6. Želatīnu, kas uzbriedināts ūdenī, izmaisa un liek katlā, katlu liek uz uguns.
  7. Karsē, neuzvārot, maisa, kamēr želatīns ir izšķīdis, atdzesē, kamēr tas ir silts.
  8. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, šķipsniņu vanilīna, kamēr cukurs ir izšķīdis.
  9. Pievieno biezpienu, sakuļ viendabīgā masā.
  10. Pašās beigās biezpiena krēmā iemaisa atdzisušu želatīnu.
  11. Biezpiena krēmu pārlej cepumu pamatnei, liek ledusskapī uz 1-2 stundām, kamēr sastingst.
  12. Sīrupu, kurā uzbriedināts želatīns, karsē uz uguns, maisa, kamēr želatīns ir izšķīdis, atdzesē.
  13. Persikus sagriež šķēlītēs, izkārto uz kūkas.
  14. Uzmanīgi pārlej atdzisušu sīrupa želatīnu un liek kūku atkal ledusskapī un 2-3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes