Sastāvdaļas
- 3 olas
- 200 g graudaina biezpiena
- 100-200 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 150 g sviesta
- 200 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sukādes, rozīnes, rieksti - pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru.
- Pievieno biezpienu, izkausētu sviestu, kārtīgi samaisa.
- Pieber vaniļas cukuru, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri, samīca mīklu.
- Mazās kēksu formiņas ieziež ar eļļu, piepilda ar mīklu 2/3.
- Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
- Kēksu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
- Kēksus atdzesē, pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!