Biezpiena kēksi ar medu, dzērvenēm un riekstiem

Biezpiena kēksi ar medu, dzērvenēm un riekstiem Foto: Biezpiena kēksi ar medu, dzērvenēm un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 150 g biezpiena
  • 80 g sviesta
  • 1 ēdamkarote medus
  • 130 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 120 g miltu
  • dzērvenes  pēc garšas
  • 30 g kartupeļu cietes
  • rieksti rotājumam
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni, noskalo un nosusina.
  2. Sviestu izkausē, samaisa ar medu un atdzesē.
  3. Olas sakuļ ar cukuru vieglās putās.
  4. Sakultajām olām pievieno biezpienu, sakuļ ar putojamo slotiņu.
  5. Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri un dzērvenēm.
  6. Samaisa sviesta maisījumu ar biezpiena maisījumu un miltu maisījumu.
  7. Maisījumu lej ietaukotās mazajās kēksu veidnītēs, rotā ar riekstiem.
  8. Cep 175°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  9. Gatavus kēksus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes