Biešu zupa ar kāpostiem

Biešu zupa ar kāpostiem Foto: Biešu zupa ar kāpostiem

Sastāvdaļas

  • vistas ķidas
  • 200 g liellopu kaulu
  • 250 g cūkas gaļas
  • 50 g tauku
  • 2 1/2 - 3 l ūdens
  • 1 pētersīlis
  • 1 šķēlīte selerijas saknes
  • 1 burkāns
  • 400 g biešu
  • 400 g svaigu kāpostu
  • 2 kartupeļi
  • 2 saldskābi āboli
  • 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces
  • 6 pipari
  • 1 lauru lapa
  • sāls
  • cukurs
  • zaļumi
  • krējums

Pagatavošana

  1. Vistas ķidas un sacirstus liellopu kaulu liek aukstā ūdenī vārīties.
  2. Pēc noputošanās pievieno apceptu cūkas gaļu, sāli, piparus, lauru lapu un gaļu vāra mīkstu.
  3. Buljonu izkāš, pievieno salmiņos sagrieztus kāpostus, sasmalcinātas garšsaknes un burkānus, kas apcepti taukos, kubiņos sagrieztus kartupeļus.
  4. Kad dārzeņi mīksti, taukos sakarsē sarīvētas bietes kopā ar nomizotiem āboliem, aso tomātu mērci, sāli un cukuru, pievieno zupai un uzvāra.
  5. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes