Sastāvdaļas
- vistas ķidas
- 200 g liellopu kaulu
- 250 g cūkas gaļas
- 50 g tauku
- 2 1/2 - 3 l ūdens
- 1 pētersīlis
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 1 burkāns
- 400 g biešu
- 400 g svaigu kāpostu
- 2 kartupeļi
- 2 saldskābi āboli
- 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces
- 6 pipari
- 1 lauru lapa
- sāls
- cukurs
- zaļumi
- krējums
Pagatavošana
- Vistas ķidas un sacirstus liellopu kaulu liek aukstā ūdenī vārīties.
- Pēc noputošanās pievieno apceptu cūkas gaļu, sāli, piparus, lauru lapu un gaļu vāra mīkstu.
- Buljonu izkāš, pievieno salmiņos sagrieztus kāpostus, sasmalcinātas garšsaknes un burkānus, kas apcepti taukos, kubiņos sagrieztus kartupeļus.
- Kad dārzeņi mīksti, taukos sakarsē sarīvētas bietes kopā ar nomizotiem āboliem, aso tomātu mērci, sāli un cukuru, pievieno zupai un uzvāra.
- Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!