Biešu zupa ar frikadelēm zemnieku gaumē

Biešu zupa ar frikadelēm zemnieku gaumē Foto: Biešu zupa ar frikadelēm zemnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 l liellopu gaļas buljona
  • 1 kg biešu
  • 1 burkāns
  • 1 - 2 ēdamkarotes tomātu biezeņa
  • pipari
  • 1 lauru lapa
  • sāls
  • cukurs
  • citronskābe
  • krējums
  • zaļumi


Frikadelēm:

  • 350 g liellopu gaļas 1 ola
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes
  • 1 sīpols
  • 1/4 glāzes ūdens
  • sāls

Pagatavošana

  1. Bietes vāra ūdenī vai cep krāsnī mīkstas, nomizo un sarīvē.
  2. Burkānus sarīvē, pievieno tomātu biezeni, citronskābi, sāli un cukuru, sakarsē un pievieno buljonam kopā ar gaļas frikadelēm.
  3. Vāra līdz frikadeles gatavas.
  4. Zupai pievieno sakarsētas bietes,uzvāra.
  5. Zupu pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Frikadelēm gaļu divas reizes samaļ, pievieno ūdeni, rīvmaizi, olu, sasmalcinātu sīpolu, sāli un pamatīgi samaisa, līdz masa kļūst vijīga. Ar ūdenī samitrinātam rokām veido mazas, apaļas frikadeles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes