Sastāvdaļas
- 1 vārīta, nomizota biete
- 100 g attīrītu valriekstu
- 2 vārīti, nomizoti burkāni
- 100 g rozīņu
- 150 g cieta siera
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari pēc garšas
- 200 g majonēzes
Pagatavošana
- Bieti, burkānus un sieru sarīvē uz rupjās rīves, katru atsevišķā traukā.
- Bieti samaisa ar drupinātiem valriekstiem, uzber sāli, piparus.
- Rozīnēm uzlej siltu ūdeni, mazliet patur un tad rozīnes nosusina.
- Burkānus samaisa ar rozīnēm, uzber mazliet sāli.
- Sieru samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
- Salātus liek kārtās:
- 1 kārta - burkāni ar rozīnēm, uzklāj majonēzi.
- 2 kārta - siers ar ķiplokiem, uzklāj majonēzi.
- 3 kārta - bietes ar valriekstiem, uzklāj atlikušo majonēzi.
- Salātus rotā ar zaļumiem, pirms pasniegšanas, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!