Sastāvdaļas
- 2 lielas bietes
- 1 krūze vārītu rīsu
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
- ¼ krūzes ātri vārāmo auzu pārslu
- ¼ žāvētu plūmju
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote paprikas pulvera
- 2 ēdamkarotes sinepju
- 1 tējkarote kumina (romiešu ķimenes)
- ½ tējkarote malta koriandra
- svaigs timiāns
- svaigs rozmarīns
- 1 ola
- sāls un pipari
Grieķu mērcei „Tzatziki”:
- 1 gurķis
- 1 pilna krūze grieķu jogurta
- 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
- 2 ķiploka daiviņas
- dilles
- 12-14 piparmētru lapiņas
- sāls un pipari
Pagatavošana
- Rīsus novārām un atdzesējam.
- Sīpolu un ķiplokus sīku sakapājam.
- Plūmes sagriežam mazākos gabaliņos un pamata sastāvs ir gatavs.
- Visu ieliekam blenderī, pievienojam garšvielas - sāli, piparus pēc garšas, sinepes, kuminu, koriandru.
- Pievienojam olu, etiķi un auzu pārslas. Visu sakuļ pakāpeniski 3 reizes pa 3 sekundēm, līdz masa kļūst viendabīga.
- Kad biešu burgera masa ir gatava, pagaršojam, vai kaut kas netrūkst. Ja garša patīk, ar rokām veidojam plācenīšus kurus cepam uz pannas, un pēc tam turpinām cept krāsnī.
- Pasniedzam ar graudu maizi, siera šķēli un mērci pēc ieskatiem, neaizmirstam par salātlapu!
Gatavojam „Tzatziki” mērci:
- Gurķi nomizojam un izņemam sēklas ar karoti. Smalki sagriežam, ieliekam trauciņā, pievienojam sakapātas dilles, piparmētru lapiņas un garšvielas.
- Visu mazliet apmaisām un lēnām pievienojam jogurtu, lai nesanāktu pārāk šķidra konsistence.
- Nogaršojam vai netrūkst sāls un pipari.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!