Biešu burgeri ar „Tzatziki” mērci

Sastāvdaļas

  • 2 lielas bietes
  • 1 krūze vārītu rīsu
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • ¼ krūzes ātri vārāmo auzu pārslu
  • ¼ žāvētu plūmju
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 1 tējkarote kumina (romiešu ķimenes)
  • ½ tējkarote malta koriandra
  • svaigs timiāns
  • svaigs rozmarīns
  • 1 ola
  • sāls un pipari

Grieķu mērcei „Tzatziki”:

  • 1 gurķis
  • 1 pilna krūze grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • 12-14 piparmētru lapiņas
  • sāls un pipari

 

Pagatavošana

  1. Rīsus novārām un atdzesējam.
  2. Sīpolu un ķiplokus sīku sakapājam.
  3. Plūmes sagriežam mazākos gabaliņos un pamata sastāvs ir gatavs.
  4. Visu ieliekam blenderī, pievienojam garšvielas - sāli, piparus pēc garšas, sinepes, kuminu, koriandru.
  5. Pievienojam olu, etiķi un auzu pārslas. Visu sakuļ pakāpeniski 3 reizes pa 3 sekundēm, līdz masa kļūst viendabīga.
  6. Kad biešu burgera masa ir gatava, pagaršojam, vai kaut kas netrūkst. Ja garša patīk, ar rokām veidojam plācenīšus kurus cepam uz pannas, un pēc tam turpinām cept krāsnī.
  7. Pasniedzam ar graudu maizi, siera šķēli un mērci pēc ieskatiem, neaizmirstam par salātlapu!

Gatavojam „Tzatziki” mērci:

  1. Gurķi nomizojam un izņemam sēklas ar karoti. Smalki sagriežam, ieliekam trauciņā, pievienojam sakapātas dilles, piparmētru lapiņas un garšvielas.
  2. Visu mazliet apmaisām un lēnām pievienojam jogurtu, lai nesanāktu pārāk šķidra konsistence.
  3. Nogaršojam vai netrūkst sāls un pipari.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes