Sastāvdaļas
- 300 g zemesriekstu
- 8 olu baltumi
- šķipsniņa sāls
- 285 g pūdercukura
- 35 g miltu
Kafijas krēmam:
- 250 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
- 250 g pūdercukura
- 80 ml atdzesēta espresso
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai un apgrauzdē zemesriekstus, aptuveni 8-10 minūtes vai līdz sāk lobīties to miziņa.
- Kad zemesrieksti ir apgrauzdēti, uzber tos uz tīra virtuves dvielīša un virpo tos, līdz miza ir pavisam nolobījusies.
- 50 g no zemesriekstiem noliec maliņā līdz būs nepieciešami, bet atlikušos 250 g samal virtuves kombainā.
- Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 90°C.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc samaltos zemesriekstus ar izsijātiem miltiem.
- Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju sakul olu baltumus, pūdercukuru un šķipsniņu sāls vidējā ātrumā aptuveni 8-10 minūtes vai līdz masa kļūst bieza un spīdīga.
- Olu baltumu masai pievieno samaltos zemesriekstus un rūpīgi iecilā tos.
- No cepamā papīra izgriež divus 24 cm lielus apļus un ieliek cepeškrāsns plātī.
- Sadala olu baltumu masu pa šiem apļiem un klāj līdz 2 - 2.5 cm biezumam.
- Ievieto tos cepties aptuveni 45 minūtes, tad plāti apgriež un turpina cept vēl 30 minūtes.
- Izslēdz cepeškrāsni un ļauj bezē atdzesēties, neizņemot no tās un atstājot durvis pasvērtas.
- Kafijas krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu līdz krēmveidīgai konsistencei.
- Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, bet pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi masu sakuļot.
- Samazina kulšanas ātrumu un lēni pievieno atdzesēto espresso.
- Turpina krēmu kult līdz viendabīgai konsistencei.
- Vienu bezē kārtu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj to ar pusi no kafijas krēma.
- Prātīgi uzliek otru bezē kārtu un pārklāj to ar atlikušo kafijas krēmu.
- Rupji sadauza atliktos 50 g zemesriekstus un pārber tos pār tortes virsu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!