Sastāvdaļas
Ruletei:
- 4 olas baltumi
- 250 g cukura
- ½ tēj.k. vanilīna cukura
Krēmam:
- 250 g Mascarpone siera
- 100 g saldā krējuma
- 1-2 ēd.k. pūdercukura
- ogas vai ievārījums
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni līdz 180°C grādiem.
- Bļodā puto olas baltumus, pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
- Olu baltumu smērē uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina baltumus pa pannu vienā plāksnē.
- Olu baltumus liek cepties krāsnī uz 12 minūtēm, samazina temperatūru līdz 160°C grādiem un cep vēl 10 minūtes.
- Pēc cepšanas bezē plāksni pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Pēc atdzišanas pagriež to otrādi.
- Tikmēr pagatavo krēmu – samaisa Mascarpone sieru ar pūdercukuru un saldo krējumu. Puto, līdz rodas viendabīgs krēms.
- Kad rulete ir pilnībā atdzisusi, noņem cepamo papīru un pārsmērē ar krēmu, saber ogas, vai pievieno ievārījumu un aizrullē.
- Sagriež vēlamā porciju daudzumā un pasniedzot pārber ar pūdercukuru.
Recepti iesaka pavārmākslas eksperte Anna Panna.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!