Sastāvdaļas
- 3 glāzes miltu
- 3 olas
- 1 paciņa sviesta
- 3/4 glāzes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1- 2 bundžas vārīta iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Olas sakuļ ar cukuru, stingrās putās, pievieno sviestu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un sāli, samīca mīklu.
- Mīklai jābūt tādai, ka tās gabalus var paņemt rokās.
- Mīklas gabalus liek ietaukotās "riekstiņu" veidnītēs.
- Veidnītes liek sakarsētā krāsnī, cep, kamēr kļūst zeltainas.
- Siltiem riekstiņiem apgriež malas, izņem no veidnītēm, atdzesē.
- Katrā "riekstiņā" iepilda vārīto iebiezināto pienu un salipina kopā.
- Ja vēlas, vidū var likt attīrītus, grauzdētus valriekstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!