Bērnības „riekstiņi”

Bērnības „riekstiņi” Foto: Bērnības „riekstiņi”

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes miltu
  • 3 olas
  • 1 paciņa sviesta
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1- 2 bundžas vārīta iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Olas sakuļ ar cukuru, stingrās putās, pievieno sviestu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un sāli, samīca mīklu.
  3. Mīklai jābūt tādai, ka tās gabalus var paņemt rokās.
  4. Mīklas gabalus liek ietaukotās "riekstiņu" veidnītēs.
  5. Veidnītes liek sakarsētā krāsnī, cep, kamēr kļūst zeltainas.
  6. Siltiem riekstiņiem apgriež malas, izņem no veidnītēm, atdzesē.
  7. Katrā "riekstiņā" iepilda vārīto iebiezināto pienu un salipina kopā.
  8. Ja vēlas, vidū var likt attīrītus, grauzdētus valriekstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes