Sastāvdaļas
- 600 g miltu + 1,5 glāzes miltu krēmam
- 2 olas (1 ola mīklai 1 ola krēmam)
- 2 glāzes piena (1 glāze mīklai, 1 glāze krēmam)
- 7 g rauga
- 1 glāze cukura (1/2 glāzes mīklai, 1/2 glāzes krēmam)
- 1,5 ēdamkarotes augu eļļas mīklai
- augu eļļa cepšanai
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes konjaka
- 1 paciņa vanilīna krēmam
- pūdercukurs pārkaisīšanai
- 65 g baltās šokolādes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - siltā pienā iemaisa raugu, cukuru, sāli, augu eļļu un konjaku.
- Pakāpeniski pievieno miltus.
- Samīca mīklu, atstāj lai tā uzrūgst.
- Gatavo krēmu - uzvāra 3/4 glāzes piena.
- Atlikušajam aukstajam pienam pievieno olu, vanilīnu,cukuru - kārtīgi sakuļ.
- Pievieno miltus - visu sakuļ ar putojamo slotiņu, skatoties, lai nav kunkuļu.
- Aukstā piena masu liek verdošajā pienā, pastāvīgi maisot vāra, kamēr sabiezē.
- Karstajā krēmā liek šokolādi, kārtīgi samaisa, lai tā izkūst, krēmu atdzesē.
- Mīklu sadala olas lieluma bumbiņās, ar rokām izveido plācenīti.
- Vidū liek 1 tējkaroti krēma, mīklas malas sastiprina, liek ar savienojuma vietu uz leju.
- Dziļā katlā vai friterī uzkarsē augu eļļu - fritē pončikus.
- Atdzisušus berlīnerus pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!