Sastāvdaļas
- 500 ml buljona
- 500 ml piena
- 300 g baraviku
- 250 g puravu, sagrieztu plānos gredzenos
- 200 g vārīta šķiņķa, sagrieztos mazos gabaliņos
- 3 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls un malti melnie pipari
Pagatavošana
- Notīrītas baravikas sagriez gabaliņos, Katlā izkausē sviestu, ieber sēnes, apcep un pārkaisi ar miltiem.
- Pievieno šķiņķi un arī strauji apcep.
- Pielej buljonu un uzvāri.
- Pievieno puravus un turpini vārīt, līdz tie kļūst mīksti.
- Pienu sakul ar krējumu un pielej zupai.
- Pieber sāli un piparus un vēlreiz strauji uzvāri.
- Ja velies, vari papildināt ar vārītu olu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!