Baraviku piena zupa

Baraviku piena zupa Foto: Baraviku piena zupa

Sastāvdaļas

  • 500 ml buljona
  • 500 ml piena
  • 300 g baraviku
  • 250 g puravu, sagrieztu plānos gredzenos
  • 200 g vārīta šķiņķa, sagrieztos mazos gabaliņos
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Notīrītas baravikas sagriez gabaliņos, Katlā izkausē sviestu, ieber sēnes, apcep un pārkaisi ar miltiem.
  2. Pievieno šķiņķi un arī strauji apcep.
  3. Pielej buljonu un uzvāri.
  4. Pievieno puravus un turpini vārīt, līdz tie kļūst mīksti.
  5. Pienu sakul ar krējumu un pielej zupai.
  6. Pieber sāli un piparus un vēlreiz strauji uzvāri.
  7. Ja velies, vari papildināt ar vārītu olu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes