Baraviku pagatavošanas recepte bez izvirtībām

Baraviku pagatavošanas recepte bez izvirtībām Foto: Baraviku pagatavošanas recepte

Sastāvdaļas

  • baravikas
  • sviests
  • sāls, garšvielas pēc garšas
  • skābs krējums
  • kartupeļi

Pagatavošana

  1. Baravikām novelk ādiņas no cepurītēm, izņem mīkstumu zem cepurītes.
  2. Sēnes sagriež gabaliņos.
  3. Pannā izkausē sviestu, liek tajā sēnes, sutina, kamēr pilnībā iztvaiko šķidrums.
  4. Kad šķidrums iztvaikojis, pievieno vēl mazliet sviesta, cep 10 - 15 minūtes.
  5. Pieber sēnēm sāli, garšvielas pēc garšas, samaisa, vēl mazliet pacep.
  6. Pašās beigās (ne ātrāk) pievieno skābo krējumu, samaisa, mazliet pasutina 3 - 4 minūtes, noņem no uguns.
  7. Šādi pagatavotas baravikas, ļauj pilnībā izbaudīt sēņu garšu.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Skabā krejuma vietā var izmanto saldo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes