Baravikas zaļumu mērcē

Baravikas zaļumu mērcē Foto: Baravikas zaļumu mērcē

Sastāvdaļas

  • 300 g svaigu baraviku
  • 1 sīpols
  • pētersīļu zaļumi
  • 1 ēdamkarote svaigu majorāna lapiņu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 3 ēdamkarotes baltvīna
  • garšvielu sāls
  • šķipsniņa oregano
  • malti melnie pipari
  • 1/8 l saldā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Sēnes notīra, nomazgā un sagriež.
  2. Sīpolu un pētersīļus sagriež.
  3. Majorāna lapiņas noskalo, pievieno sīpoliem un pētersīļiem un visu samaisa.
  4. Pannā uzkarsē sviestu, pieliek sīpolus, pētersīļus un majorānu.
  5. sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  6. Pieliek apceptas sēnes. Pielej baltvīnu, pieliek garšvielas un sautē 5 minūtes.
  7. Krējumam pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Maisījumu iejauc sēnēs, pannai uzliek vāku un ļauj 5 minūtes ievilkties.
  8. Pirms pasniegšanas pievieno ēdamkaroti skābā krējuma.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes