Baravikas klasiskā marinādē

Baravikas klasiskā marinādē Foto: Baravikas klasiskā marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg iepriekš novārītu baraviku

Marinādei:

  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 4 tējkarotes sāls
  • 2 ml etiķa
  • 2 - 3 lauru lapas
  • 8 piparu graudiņu
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 l ūdens
  • ķiploka daiviņas pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Baravikas notīra, bet nemazgā. Lielākas sagriež gabalos.
  2. Liek katlā ar ūdeni, kam pielieta citrona sula un vara 18 minūtes.
  3. Nokāš un aplej ar aukstu ūdeni.
  4. Lej katlā ūdeni, pievieno garšvielas, etiķi un uzvāra.
  5. Marinādei var pievienot ķiploka daiviņas.
  6. Verdošajā marinādē liek baravikas u vāra 10 - 12 minūtes.
  7. Liek burkās un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes