Barankas turku gaumē

Barankas turku gaumē Foto: Barankas turku gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 2 tējkarotes sausā rauga
 ● 400 g miltu 
 ● 125 ml silta ūdens 
 ● 4 ēdamkarotes augu eļļas
 ● 1 tējkarote cukura
 ● 1/2 tējkarotes sāls
Mērcēšanai: 
 ● 150 ml ūdens
 ● 1 ēdamkarote medus 
 ● sezama sēkliņas pārkaisīšanai 

Pagatavošana

  1. Raugu ar cukuru izšķīdina siltā ūdenī, atstāj siltā vietā uz 10-15 minūtēm, kamēr izveidojas "cepurīte".
  2. Tad rauga maisījumu lej dziļā bļodā, pieber sāli, 3 ēdamkarotes augu eļļas, kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno izsijātus miltus, samaisa mīklu, nobeigumā pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas un vēlreiz samaisa.
  4. Mīkla sanāks elastīga.
  5. No mīklas izveido bumbiņu, atstāj bļodā uz 1 stundu, uzklājot bļodai dvieli vai pārtikas plēvi.
  6. Uzrūgušo mīklu mazliet samīca un sadala 5 daļās. 
  7. Katru mīklas daļu izrullē 45 cm garā desiņā, pārloka uz pusēm un mazliet savirpina.
  8. Izveido apaļu baranku, malas kārtīgi nostiprina.
  9. No norādītā mīklas daudzuma sanāks 5 barankas.
  10. Gatavo maisījumu baranku mērcēšanai - ūdeni samaisa ar medu.
  11. Sezama sēkliņas ber plakanā šķīvī.
  12. Katru baranku mērcē medus maisījumā, tad, kārtīgi apviļā sezama sēkliņās. 
  13. Veidnē ieklāj cepamo papīru, barankas liek veidnē, veidni noliek siltā vietā uz 30 minūtēm.
  14. Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā, cep 20 minūtes, kamēr barankas kļūst zeltainas.
  15. Barankas pasniedz siltas ar medu, ievārījumu vai sviestu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes