„Banofī” torte ar banāniem

„Banofī” torte ar banāniem Foto: Banofī” torte ar banāniem

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 25 g cukura
  • 5 banāni
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 425 ml trekna saldā krējuma (30-35% tauku)
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
  • 1 tējkarote pūdercukura
  • malta kafija (pārkaisīšanai)

Pagatavošana

  1. Gatavo īrisu - katlā uzvāra vārīto, iebiezināto pienu.
  2. Ļoti auksta sviesta gabaliņus sajauc ar izsijātiem miltiem un cukuru, sakuļ ar mikseri.
  3. Pievieno olu un olu dzeltenumu, sakuļ ar mikseri, kamēr mīkla sāk savilkties.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Veidni ieziež ar sviestu.
  6. Izrullē mīklu un liek veidnē.
  7. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
  8. Virsū mīklai klāj cepamo papīru, uzber smagumu (zirņi vai pupas), un cep 15 minūtes, tad cepamo papīru ar smagumu noņem, un cep, kamēr biskvīts kļūst zeltains.
  9. Vārīto, iebiezināto pienu bagātīgi uzklāj atdzesētam biskvītam.
  10. Banānus notīra, sagriež gareniski, liek uz vārītā, iebiezinātā piena(ar griezto pusi uz leju).
  11. Stipri atdzesētu saldo krējumu sakuļ putās, pievieno pūdercukuru un šķīstošās kafijas pulveri, vēlreiz sakuļ.
  12. Saldā krējuma maisījumu liek uz banāniem (ar karotes, vai konditorejas maisiņa palīdzību).
  13. Kūku pārkaisa ar maltu kafiju.
  14. Kūku var pasniegt uzreiz, vai arī patur ledusskapī, bet ,apmēram, stundu pirms pasniegšanas, to izņem no ledusskapja, lai biskvīts nekļūtu pārāk ciets.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes