Sastāvdaļas
Sastāvdaļas biskvītam (6-8 personām):
- 185 g kviešu miltu (iesakām izmantot 100 g augstākā labuma miltu un 85 g pilngraudu kviešu miltu, bet var lietot arī tikai augstākās kvalitātes miltus)
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. malta kanēļa
- ½ tējk. sāls
- 110 g sviesta istabas temperatūrā
- 170 g cukura
- 2 banāni
- 1 ola
- 130 g grieķu jogurta
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
- 2 saujas sakapātu valriekstu
Dekorēšanai:
- 200 g krēmsiera
- 100 g saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- ogas rotāšanai
Pagatavošana
- Līdz 180°C sakarsē cepeškrāsni.
- Ietauko apaļu cepamo formu 20 cm diametrā.
- Izsijā miltus kopā ar cepampulveri, sāli un kanēli. Uz šķīvja ar dakšiņu saspaida banānus, atsevišķā traukā saputo sviestu ar cukuru, pievieno masai spaidītos banānus, visu samaisa.
- Pievieno olu, atkal samaisa, pieber masai pusi no miltu maisījuma, pieliek grieķu jogurtu, tad otru daļu miltu, katru reizi visus samaisot.
- Noslēgumā pievieno mīklai vaniļu, sakapātus valriekstus.
- Visu kārtīgi izmaisa un lej ietaukotā veidnē.
- Cep aptuveni 40 minūtes. Izņem no krāsns, atstāt biskvītu cepamajā formā vēl aptuveni 10 minūtes, tad izņem no veidnes un pilnībā atdzesē.
- Kamēr biskvīts cepas, gatavo krēmu kūkas pildījumam – stingrās putās saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pievieno masai krēmsieru, saputo visu kopā vēlreiz.
- Izcepto kūku gareniski sagriež 3 slāņos, pilda kūku ar pagatavoto krēmu, 1/3 daļu no krēma pietaupot kūkas virskārtai.
- Liek kūku uz nakti ledusskapī, otrā rīta rotā ar ogām.
- Kūka vislabāk garšo istabas temperatūrā, tāpēc pirms pasniegšanas to ieteicam vismaz pusstundu paturēt ārpus ledusskapja.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!