Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 100 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2,5 glāzes miltu
- 1 ola ieziešanai
Pildījumam:
- 1 banāns
- 200 g biezpiena
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, pievieno skābo krējumu, cepamo pulveri - samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu sadala 20 bumbiņās, valrieksta lielumā, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - banānu samīca ar dakšiņu biezenī, pievieno miltus, cukuru, biezpienu, vaniļas cukuru - kārtīgi samaisa.
- Katru mīklas bumbiņu izrullē taisnstūrī, vienā malā liek pildījumu, otro mīklas pusi pārloka, aiztaisa, veido banāna formu.
- Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noziež tos ar sakultu olu, cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavus pīrādziņus, ja vēlas pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!