Banānu maize

Banānu maize Foto: Banānu maize

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 125 g mīksta sviesta
  • 150 g cukura
  • 4 gatavi banāni
  • 2 viegli sakultas olas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 175 g augļu vai rūgtās šokolādes

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
  3. Miltus izsijā ar cepamo pulveri, banānus samīca biezenī.
  4. Visu samaisa ar mikseri, vidējā ātrumā - sviestu, cukuru, banānu biezeni, olas, vaniļas ekstraktu, viendabīgā masā.
  5. Pievieno miltu maisījumu, vēlreiz visu samaisa, nobeigumā pievieno augļus vai šokolādi.
  6. Mīklu liek veidnē, izlīdzina. 
  7. Cep 1 stundu, 15 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  8. Ja maizes virsma sāk degt, bet vidus vēl ir mitrs, maizei uzliek foliju, turpina cept, kamēr gatavs.
  9. Maizi atstāj atdzist veidnē 5-10 minūtes, tad pārliek uz restītēm, pilnībā atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes