Banānu maize ar rumā izturētiem žāvētiem augļiem un baltās šokolādes glazūru

Banānu maize ar rumā izturētiem žāvētiem augļiem un baltās šokolādes glazūru Foto: Banānu maize ar rumā izturētiem žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas

  • 4 banāni
  • 2 olas
  • 230 g miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 g cukura
  • 120 g sviesta
  • žāvētie augļi pēc sirds patikas
  • rums viens pinģerots (uzpirkstenis)
  • sāls

Pagatavošana

  1. Banānus sablenderē. Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru.
  2. Pievieno izkausētu sviestu, nepatraukt kult.
  3. Pievienojam banānu masu.
  4. Miltus izsijājam kopā ar cepamo pulveri un naža galu sāls.
  5. Visu samaisām.
  6. Žāvētus augļus aplejam ar rumu, pagaidām lai savelkas. minūtes 30. Ja negrib rumu var apelsīnu sulu.
  7. Veidni kārtīgi ietaukojam un liekam cepties 180°temperatūrā 45-50 minūtes.
  8. Gatavību pārbauda, klaipiņa vidū iedurot koka irbulīti, – ja tas, ārā izvilkts, ir tīrs, maize gatava.
  9. To brīdi padzesē, un dekorē kā patīk. Var pārbērt ar pūdercukuru.

Receptes un foto autore: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes