Sastāvdaļas
- 4 banāni
- 2 olas
- 230 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 200 g cukura
- 120 g sviesta
- žāvētie augļi pēc sirds patikas
- rums viens pinģerots (uzpirkstenis)
- sāls
Pagatavošana
- Banānus sablenderē. Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru.
- Pievieno izkausētu sviestu, nepatraukt kult.
- Pievienojam banānu masu.
- Miltus izsijājam kopā ar cepamo pulveri un naža galu sāls.
- Visu samaisām.
- Žāvētus augļus aplejam ar rumu, pagaidām lai savelkas. minūtes 30. Ja negrib rumu var apelsīnu sulu.
- Veidni kārtīgi ietaukojam un liekam cepties 180°temperatūrā 45-50 minūtes.
- Gatavību pārbauda, klaipiņa vidū iedurot koka irbulīti, – ja tas, ārā izvilkts, ir tīrs, maize gatava.
- To brīdi padzesē, un dekorē kā patīk. Var pārbērt ar pūdercukuru.
Receptes un foto autore: Vlada Vladlena