Sastāvdaļas
- 100 g cepumu
- 1-2 banāni
- 4 ēdamkarotes iebiezinātā piena
- 70 ml saldā krējuma
- 100 g rūgtās šokolādes
- 30 g sviesta
- 50 g valriekstu
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina blenderī.
- Banānus samīca ar dakšiņu.
- Sasmalcinātos cepumus samaisa ar banāniem.
- Pievieno gandrīz visu iebiezināto pienu, mazliet atstāj rotājumam.
- Visu samaisa, masai jābūt, kā plastilīnam.
- No masas izveido konfektes, liek saldētavā uz 3-5 minūtēm.
- Saldo krējumu pārlej šokolādei un liek mikroviļņu krāsnī uz 30-45 sekundēm.
- Ar putojamo slotiņu vai dakšiņu sakuļ šokolādes masu viendabīgā konsistencē, pievieno sviestu un vēlreiz sakuļ.
- Konfektes izņem no saldētavas, mērcē šokolādes masā.
- Konfektēm jābūt aukstām, šokolādes masai 27-30°C temperatūrā, tad tās labāk apmērcēsies.
- Glazētās konfektes liek lēzenā traukā, mazliet piespiež ar dakšiņu.
- Pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem, rotā ar iebiezināto pienu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!