Sastāvdaļas
Nepieciešams (8-12 gb., atkarībā no izmēra):
- 3 nelieli banāni (pēc iespējas gatavāki, jo tumšāka miziņa, jo labāk)
- 1 ola (M/L izm.)
- 200 ml kefīra
- 190 g ķiršu Smalkais muslis
- 1 ēdamk. cukura (ja vafeles vēlas saldākas, bet var nelikt)
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Banānus liek traukā un saspaida ar dakšiņu.
- Pievieno sakultu olu un kefīru, samaisa. Tad pa daļām ber klāt Smalko musli, un visu samaisa viendabīgā mīklā.
- Beigās pievieno sāli un cukuru, ja to izmanto. Mīklai jāsanāk pabiezai - skābā krējuma konsistencē.
- Vafeļu pannu uzkarsē, nedaudz ieziež ar sviestu, liek mīklu (1-2 ēdamkarotes) un cep vafeles glīti brūnas.
- Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai vienkārši apkaisa ar pūdercukuru.
Būs lieliskas gan brokastīs, gan kā gards papildinājums pēcpusdienas tējai.
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!