Banānu - kefīra vafeles

Banānu - kefīra vafeles Foto: Banānu - kefīra vafeles

Sastāvdaļas

Nepieciešams (8-12 gb., atkarībā no izmēra):

  • 3 nelieli banāni (pēc iespējas gatavāki, jo tumšāka miziņa, jo labāk)
  • 1 ola (M/L izm.)
  • 200 ml kefīra
  • 190 g ķiršu Smalkais muslis
  • 1 ēdamk. cukura (ja vafeles vēlas saldākas, bet var nelikt)
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Banānus liek traukā un saspaida ar dakšiņu.
  2. Pievieno sakultu olu un kefīru, samaisa. Tad pa daļām ber klāt Smalko musli, un visu samaisa viendabīgā mīklā.
  3. Beigās pievieno sāli un cukuru, ja to izmanto. Mīklai jāsanāk pabiezai - skābā krējuma konsistencē.
  4. Vafeļu pannu uzkarsē, nedaudz ieziež ar sviestu, liek mīklu (1-2 ēdamkarotes) un cep vafeles glīti brūnas.
  5. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai vienkārši apkaisa ar pūdercukuru.

Būs lieliskas gan brokastīs, gan kā gards papildinājums pēcpusdienas tējai.

Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes