Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- 1 ola
- 100 g miltu
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 50 ml piena
- 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pildījumam:
- 2 nelieli banāni
Karamelei:
- 50 g sviesta
- 150 g brūnā cukura
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sviestu sakuļ ar cukuru, gaisīgā, baltā masā, pievieno olu, vēlreiz sakuļ, pievieno vaniļas ekstraktu - samaisa.
- Miltus izsijā, kopā ar cepamo pulveri.
- Mīklai pievieno pusi miltu, samaisa, pielej pienu, vēlreiz samaisa, pievieno atlikušos miltus, atkal kārtīgi samaisa.
- Gatavo karameli - pannā, uz vidējas uguns, uzkarsē sviestu un cukuru, tik ilgi, kamēr cukurs izkūst, masu karsējot maisa, pievieno kanēli, vēlreiz samaisa.
- Karameli lej ietaukotā veidnē, virsū izkārto 0,5 cm biezus banānu gabaliņus, virsū banāniem izlīdzina mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes, gatavu pīrāgu atdzesē veidnē 3 minūtes.
- Pasniedzot pīrāgu, to apgriež otrādi, lai karamele ar banāniem būtu virspusē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!