Baltmaize multikatlā

Baltmaize multikatlā Foto: Baltmaize multikatlā

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa sausā rauga
  • 900 g miltu
  • 500 ml silta piena vai ūdens
  • 1 ēdamkarote mannā
  • saulespuķu eļļa
  • 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Siltajā pienā vai ūdenī izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru - samaisa.
  2. Rauga maisījumā iesijā miltus un mannā, pievieno dažas ēdamkarotes saulespuķu eļļas.
  3. Samīca elastīgu, mīkstu mīklu.
  4. Mīklu pārklāj ar drānu un atstāj uz 1 stundu siltā vietā.
  5. Pēc stundas, mīklu atkal samīca, izveido bumbiņu, liek ietaukotā multikatlā.
  6. Uz 15 minūtēm ieslēdz uzsildīšanas režīmu, tad multikatlu izslēdz un atstāj maizi uz 40 minūtēm rūgt.
  7. Cep baltmaizi 60 minūtes, cepšanas režīmā, no vienas puses un 40 minūtes no otras puses.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes